Az adásvételi eljárás formai elemei
Eladás, vásárlás, albérlet ingatlan

Az adásvételi eljárás formai elemei

Formai elemei
szigorú elvárások Ha a fenti információkat felhasználjuk, szinte biztos hogy tartalmilag egy hiánytalan szerződést tudunk elkészíteni, vásárlóként pedig annak minden részletével teljes körűen tisztában lehetünk. Ez a rész mindkét fél számára hasznos lehet, bár inkább az eladónak kell törekednie arra hogy ezen formai elemek is teljesüljenek a szerződés megírásakor. Mindazonáltal vevőként is jó ha tudjuk, hogyan is kell kinéznie egy adásvételi szerződésnek.

Összességében elmondható hogy szigorú elvárásoknak kell megfelelniük a szerződéseknek formailag is. A legáltalánosabb ilyen követelmény az ügyvédi ellenjegyzés, illetve a felek általi aláírás az adásvételi szerződés minden lapján. Szerepelnie kell rajta a megkötéskori keltezés, hogy mikor és hol írták alá a felek.

Ha az egyik szerződő fél helyett meghatalmazott jár el, ugyanígy teljesítenie kell a fenti feltételeket, viszont a meghatalmazásra vonatkozó dokumentumot is le kell adni, ügyvédi vagy közjegyzői ellenjegyzéssel az ingatlannyilvántartáshoz.
Az adásvételi eljárás kiegészítő elemei Formai elemei Felmerülő költségekről Kiegészítő információk az ingatlan adásvétellel kapcsolatban