Ingatlan vásárlás, értékbecslés
Eladás, vásárlás, albérlet ingatlan

Ingatlan vásárlás, értékbecslés

Ingatlan vásárlás, értékbecslés
Ingatlan Ebben az írásban bevezetjük az olvasót az ingatlanok értékbecslésének folyamataiba, feltárjuk, hogy milyen tényezők befolyásolják ingatlanunk értékét, valamint tisztázzuk azokat az alapfogalmakat amelyek segítségünkre lehetnek a témakör teljes megértésében.
Mit nevezünk ingatlan-értékbecslésnek?
Már az alap fogalom meghatározásánál nehézségekbe ütközhetünk. Persze, ha röviden szeretnénk ismertetni, egyszerűen azt mondhatjuk, hogy ez nem más mint ingatlanunk értékének meghatározása. Azonban, a nehézség nem is ebben jelentkezik, hanem azoknak a tényezőknek a feltárásban amelyek az értékére hatással voltak, vannak és lesznek. Maga az értékbecslés nem egzakt tudomány, mivel bár szükségünk van bizonyos tisztán szakmai ismeretekre, matematikai formulákra, a teljes kép kialakításához meg kell jósolnunk úgymond a jövő alakulását. Hiszen sok esetben találkozhatunk azzal, hogy az ingatlanunk értékét a legnagyobb mértékben a jövőben bekövetkező változások alakítják. Amiben azonban biztosak lehetünk, az az, hogy egy ingatlan piaci értékét csak akkor lehet biztosan tudni, ha már az elkelt.

Az értékbecslés tulajdonképpen egy teljeskörűségre törekedő állapot felmérés. Rögzíti és dokumentálja azokat az információkat amelyek segítenek meghatározni ingatlanunk értékét. Ilyenek lehetnek az ingatlan elhelyezkedése, műszaki állapota, illetve az ingatlan telkének építés-hatósági besorolása. Ha az ingatlanunkon “tovább” tekintünk, felmérhetjük a közelebbi és távolabbi környezeti tényezőket. Közelebbinek számítanak a település közlekedési viszonyai, a település megközelíthetősége (regionális-országos-nemzetközi szinten) és elhelyezkedése. Távolabbinak szamítanak például, a térségben várható fejlesztési beruházások, elképzelések. Mindezek figyelembe vételével az értékbecslőnk meghatározza ingatlanunk forgalmi értékét: ehhez szükségeltetik a fent felsoroltakon kívül a térségben lezajlott adásvételek adatainak megvizsgálása is, hogy egy komplett képet kapjunk az ingatlanunk értékéről.

Az ingatlan értékbecslő fogalma:

Az ingatlan értékbecslő elfogadott szakmai meghatározása a következő: Az eszközértékbecslő (szakértő): egy olyan jó hírnevű személy, aki egy elismert oktatási intézményben megfelelő képesítést szerzett, vagy ezzel egyenértékű egyetemi végzettséggel rendelkezik; és megfelelő gyakorlata és szakértelme van az állóeszközök (földrajzi) helyét és kategóriáját figyelembe vevő értékbecslésben. Ez a definíció a TEGOFOVA-tól származik, amely nem más mint az Állóeszközértékelők Európai Csoportja. Ez a szervezet 1977-ben jött létre azzal a céllal, hogy egységes módszertan alapján, szakmailag elismert értékbecslők mérjék fel az állóeszközök értékét. Különes ajánlott ilyen jogosítvánnyal rendelkező szakember felkeresése és alkalmazása, hiszen így biztosak lehetünk az általa elvégzett felmérés és értékbecslés megbízhatóságában.
 • Partnerünk:

  Vízvezeték szerelés fix áron:

  vízvezeték szerelő

  Mint minden a vízvezeték is elöregedhet és eltörhet ez sem kivétel. Manapság már egyre kevesebb az a szakember a piacon és még annál is kevesebb az az ember akinek a szerelés a hobbia és megtudná otthon csinálni a vezetéket. Cégünk minden munkát fix áron vállal, mi így alakítottuk ki az üzletpolitikánkat és eddig éveken keresztül tökéletesen működik. Nem kell félni a többlet költségektől mert nálunk ilyen nincsen.  Látogasson el a vízvezeték szerelő weboldalunkra és az árainkat is megtekintheti.

 • Partnerünk:

  Az autószerelés a vérünkben van!

  autószervíz fix áron

  Van egy dolog a világon amit minden 2. ember foglalkoztat és szeretne. Ez egy saját autó. Már gyerekkorukban foglalkoztatja a kicsiket a mozgó járművek és ez életük végéig ki is tart. Egy autó kényelmes, gyors, szabadságot ad stb. Amire viszont nagyon sokan nem gondolnak az az, hogy egy autót fenn kell tartani és szervizelni kell ami nem olcsó mulatság. Vannak olyan autók amiknek a szervizelési költsége sokkal nagyobb mint maga az autó. Cégünk az autószervíz fix áron nem drága, nem lassú és nincs rossz helyen sem. Munkatársaink nagyon türelmesek és nagyon ügyesen és gyorsan dolgoznak erre garanciát is vállalunk.

 • Partnerünk:

  Gabitiral extrém sportbemutatók

  Gabitiral.hu

  A Gabitiral nem csak egy élményt és nem csak 1 látványt nyújt hanem egy örök emléket is ad. Olyan rendezvényprogramok-at láthat és tapasztalhat amit az ember az életében nem láthat sokszor. A cirkuszban is vannak látványos ugrások és szaltók de mi mindezt kerékpárral végezzük. Sok gyerek imád kerékpározni ezért a bemutatóinkat főleg olyan családi napok vagy falunapoknak ajánljuk ahol sok a gyerek vagy sportrajongó. Látogasson el weboldalunkra: extrém sportbemutatók ahol további információkat és árakat is olvashat.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Budakeszi:

  Duguláselhárítás Budakeszi

  Nem csak a fővárosban Budapesten lehet valakinek dugulása hanem bárhol pl: Budakeszi-n is. Cégünk Budakeszi-n is vállal duguláselhárítást legyen az wc, mosogató, kád, zuhanytálca, padló összefolyó stb.. minden féle dugulással elbánunk. Cégünk 2008-óta foglalkozik dugulása hárítással, rengeteg referenciánk is van a weboldalunkon. Látogasson el és még az fix árainkat felől is tud tájékozódni a weboldalunkon: duguláselhárítás Budakeszi.

 • Partnerünk:

  Éjjel nappali vízvezeték szerelő Pest megyében!

  vízvezeték szerelés

  Amikor ömlik a víz a törött csőből akkor sok mindent nem lehet tenni maximum elzárni a vizet de mit lehet csinálni víz nélkül? Szakembereink éjjel és nappal dolgoznak a vízvezetékeken hogy ne kelljen senkinek víz nélkül lennie mert azért a wc-t is le kell húzni valahogy. Cégünk szakemberei szakképzettek és tapasztaltak és addig nem mennek el a helyszínről amíg meg nem oldották a problémát. Látogasson el vízvezeték szerelés-sel foglalkozó weboldalunkra hátha megtalálja a megoldást a problémájára.


Ingatlan értékére hatást kifejtő tényezők Értékcsökkenés Értékbecslési módszerek Értékbecslési bizonyítvány