Az ingatlan bérbeadás lépései.
Eladás, vásárlás, albérlet ingatlan

Albérlet

Albérlet
Hogyan adjuk bérbe ingatlanunkat, melyek azok a dolgok amelyekkel tisztában kell lennünk?
Bérbeadás Gyakran előfordul, hogy az ingatlan tulajdonos az általa nem használt lakást, vagy házat nem használja, nem eladja, hanem a hosszabb távú profit reményében inkább bérbe adja. Ez a folyamat azonban komoly felkészültséget igényel, főként a kiadó felől hiszen szép számmal akadnak buktatók. Az ingatlan bérbeadásból befolyt összeg utáni adózás sikeres lebonyolításához pedig szinte mindenképpen szükséges egy ingatlan-közvetítő irodával illetve ügyvédi irodával is felvenni a kapcsolatot. Ebben az írásban először összegyűjtjük azokat a tippeket, amik segítenek a lakáskiadásban, majd a főbb adózási szabályokkal is meg fogjuk ismertetni az olvasót.

Az ingatlan bérbeadás lépései: A legelső lépés, hogy meghatározzuk kinek fogjuk kiadni házunkat, lakásunkat. Célszerű egy általunk ismert embert választani, akikben megbízunk hogy a vállalt kötelességeiket teljesíteni is fogják. Ha egy idegen számára adjuk ki az ingatlanunkat, felmerülhetnek olyan kellemetlen rejtett problémák, amelyek orvoslása igen fáradtságos vagy éppen frusztráló lehet számunkra.

Ha már megvan az ideális bérlő, akkor mindenképpen írassunk vele bérleti szerződést. Ennek a dokumentumnak tartalmaznia kell az alábbiakat:

 • A bérleti díj pontos összege (akár nettó és bruttó összeg meghatározásával)
 • A bérleti díj fizetésének módja és ideje
 • A bérlet időtartama, amennyiben határozott időre adjuk ki az ingatlanunkat
 • A közüzemi díjak fizetésének módja (tehát hogy ki fizesse a rezsit)
 • Az ingatlan berendezésének kérdését is tisztázni kell, bútorozottan vagy bútorozatlanul adjuk át, az új berendezések vásárlásának feltételei
 • Pontosan meg kell határozni továbbá, hogy mijen eljárásmódot folytatnak a felek, ha a bérleti díj nem pontosan, vagy késve kerül kifizetésre esetleg nem is kerül kifizetésre. Ide tartozik továbbá a türelmi idő kérdése, egyáltalán megeggyeznek-e ilyenben a felek, ha igen akkor pontosan milyen részletei vannak ennek.
 • Az esetleges anyagi kár keletkezésének finanszírozása kapcsán fellépő terhek fizetésének módjai. Itt két típust lehet elkülöníteni: ha a bérlő hibájából következik be a kár, illetve ha a bérlő hibáján kívül.
 • A szerződés felmondásának menete, mikor és hogyan tehetik meg ezt a felek
 • A kaució és bérleti díj beköltözéskor való fizetésének összege

 • Partnerünk:

  A szakember mindig jól jön a háznál:

  szakember logo

  Aszakember.hu duguláselhárítással foglalkozik és amint a címünkben is lehet olvasni mi szakemberek vagyunk akiknél nincs lehetetlen. A mai világban ahol a virtuális valóság lassacskán a háztartások mindennapjává fog válni, a szakmunkákat egyre kevesebben tudják elvégezni. Már 10 középkorú emberből 8 össze tud rakni egy számítógépet vagy megcsinálni bármit ami számítástechnika de egy vízvezetéket nem tud megjavítani. Cégünk szakemberei nem tudnak számítógépet szerelni de minden mást meg tud javítani a lakásban. Ahogy haladunk a korral egyre jobban ez lesz a tendencia, keressen minket ha szakember-re lenne szüksége.

 • Partnerünk:

  Vízvezeték szerelés FIX áron Pest megyében:

  vízvezeték szerelés

  Szerintünk nincs olyan ember akinek van lakása vagy éppen albérletben lakik és ne lett volna még gondja a vízvezetékével vagy akármilyen vízvezeték szereléses dologgal. A vízvezeték szerelés egy ősi szakma és a mai világban már igen csak kevesen értenek hozzá. A számítástechnika korában mindenkinek van okostelefonja vagy számítógépe de nagyon kevés embernek van vízvezeték szerelő könyve vagy tapasztalata. A duguláselhárítás fix áron olyan szakemberekkel dolgozik akik már 10 éves korukban vízvezeték szereléssel foglalkoztak, ezt garantálni tudjuk mert léteznek még ilyen szakik.  

 • Partnerünk:

  Személyi edző kereső, konditerem kereső, sport blog:

   Edzés Személyi Edzővel

  Bizonyára mindenki életében 1x elgondolkodott azon, hogy konditerembe kellene menni, hacsak röpke gondolt volt is. Rögtön jönnek a kérdések, hogy mibe menjek? hová menjek? egyedül menjek? mibe menjek? Hogyan kell használni a gépeket? Mikor érdemes menni? stb. az esze.sport.hu megpróbálta ezeket a kérdéseket összeszedni és megadni rá a választ. Ezen felül van konditerem kereső és személyi edző kereső lehetőség is. Az E.SZ.E. rövidítés sosem találná ki senki pedig roppant egyszerű: Edzés Személyi Edzővel. Minden cikkhez hozzá lehet szólni és kivesézni, ez így természetes.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás

  duguláselhárítás

  Nem mindenkinél fordult még elő dugulás a wc-ben vagy bármelyik lefolyóban a lakásban. Akinek még sosem volt annak érdemes utánajárni, hogy hogyan is lehet elkerülni a dugulást mert sajnos súlyos pénzekbe kerül ha eljön a baj. Akinek meg már volt dugulása az tudja, hogy meg kell előzni 1-2 ezer forintért és nem kell kiadni egyszerre 20-30 ezreket, hogy használni tudjuk a wc-t újra. A duguláselhárítás folyamatáról és díjunkról olvashat a weboldalunkon.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárító cég Érd-en:

  duguláselhárítás érd

  Cégünk Biatorbágy-ról indult még 2006-ban és folyamatosan fejlődve már egész Pest megyében dolgozunk és hárítjuk el a dugulásokat. Minden kisvállalkozó alulról kezdi és mi is tisztában vagyunk ezzel hiszen azok voltunk. Normálisan és kedvesen bánunk minden kedves ügyfelünkkel és minden elvégzett duguláselhárításra 7 nap garanciát adunk. A weboldalunkon ( duguláselhárítás érd ) tájékozódhat árainkról és szolgáltatásainkról. Minden kedves visszatérő ügyfélnek plusz kedvezményt adunk.


Ezeket bele kell foglalni a bérleti szerződésbe, amelyet a felek aláírnak. Javallott két tanú jelenlétében aláírni a szerződést, így úgymond “erősebb” szerződés születik. Ha ezen is túl vagyunk, akkor kerül sor az ingatlan átadására. Ekkor egy úgynevezett átadási jegyzőkönyvet kell írni, amiben a bérbeadó leltárba szedi az átadott berendezési tárgyakat, és leírja a közüzemi mérőórák állását. Miután ezt mindkét fél áttekintette és elfogadta, az ingatlan tulajdonosa átveszi a kauciót, valamint az első havi bérleti díjat.

Albérlet, tanácsok a feleknek A bérbe adott ingatlan utáni adózás menete, szabályai Speciális esetek: szálláshely szolgáltatás és ingatlan bérbeadás adózási különbségei